Volgers

vrijdag 4 januari 2019

Make More Memories... Een journal op maat gemaakt (Inclusief how-to)


Om het nieuwe jaar goed te beginnen wil ik jullie het allerbeste toewensen. Heel veel mooie momenten, veel liefde, een goede gezondheid maar boven alles natuurlijk lekker veel knutseluurtjes met veel mooie spulletjes van Kimya ;)

Ik ben dit jaar goed begonnen door het maken van een JOURNAL op maat. Ik heb de kleine boekjes van Kimya erin gebruikt en dus de journal zelf op die maat gemaakt. Ik ga je stap-voor-stap vertellen hoe ik de journal gemaakt heb.De spullen die je nodig hebt zijn:
*designpapier (DP) Ik gebruikte Bold & Glamour
*Koordelastiek (Nog niet te koop bij Kimya maar we zijn op zoek.........)

Ik heb een stuk Kraft-tex op maat geknipt, de maten zijn 27 x 17 cm. Ook je designpapier snij je op deze maat. Ik heb de hoeken afgerond maar dit is natuurlijk geheel naar eigen wens in te vullen.
Je smeert je Kraft-tex in met de collage medium en dan plak je je DP erop. Ook je DP geef je nog een laagje collage medium. Dit laat je goed aan de lucht drogen! (Met de heattool heb ik het ook geprobeerd maar aan de lucht laten drogen geeft het mooiste resultaat.

Vervolgens heb ik nog aan de binnenzijde van de kaft een insteek'vakje' gemaakt. Daar kun je dan nog het e.e.a. aan losse dingetjes in bewaren. Kaarten en tickets o.i.d. Deze heb ik uit de losse pols gemaakt, gewoon een vorm die bij je past. Ik heb ook daar DP opgeplakt met collage medium op dezelfde manier als ik de kaft gemaakt heb. Goed laten drogen! Ik heb deze in het boekje gelijmd (met natte lijm! Tape werkt niet op Kraft-tex) door alleen lijm op de buitenranden te doen. Dan krijg je dat mooie insteekhoekje.  Ook dit weer goed laten drogen!Als het geheel goed droog is kun je weer verder. Ik heb in het midden van de rug van de kaft een gaatje gemaakt en er een eyelet in gemaakt zodat ik daar mijn sluit-elastiek in kan maken. Dit doe je door er een lus van koordelastiek doorheen te halen er er aan de binnenkant een knoop in te doen. Dan blijft dit goed genoeg zitten. Je moet zelf bepalen hoe groot je elastiek wordt, hoe strak wil je je elastiek?

Daarna heb ik in het midden aan de boven en onderzijde drie eyelets gemaakt. Daar komen de elastieken in waar de boekjes in 'hangen'. Hang vervolgens je drie boekjes in je journal. Klaar ben je!Ook heb ik er nog een mooie verpakking om heen gemaakt.Hier gebruikte ik het volgende voor:
*Ronde stans

Ik heb een theezak met venster een beetje verbouwd zodat ie meer 'Monique' is...haha. Ik heb het venster uit de theezak gestanst met een grote ronde mal. Ik heb met mica er weer een venster achter gemaakt. Nu heb een theezak met een rond venster in plaats van een vierkante ;) Daarna heb ik de theezak gepimpt naar mijn eigen idee.

Ohja...de roze en blauwe bloemen die je op de theezak vindt heb ik ook helemaal zelf gemaakt. Van gewoon printerpapier! Hoe leuk is dat? Je zelfgemaakte bloemen in bijpassende kleuren. Hoe je dat doet? Daar schrijf ik binnenkort even een aparte blog over. Dan heb je nog iets om naar uit te kijken, haha.

Voor nu hoop ik dat je deze blog met plezier gelezen hebt. Laat je een reactie achter? Ik vind het namelijk erg leuk om te horen wat je ervan vond.

Liefs,Geen opmerkingen:

Een reactie posten